Nu är det hög tid för dig som planerar att åka skoter i vinter att skaffa en skoterförsäkring. Du kan välja bäst skoterförsäkringar genom att du jämför skoterförsäkring online. På så sätt får du en skoterförsäkring som täcker just det som du är i behov av. Det är enklast att jämföra skoterförsäkringar på Insplanet. Där kan du även välja mellan olika skoterförsäkringar samt teckna en direkt på hemsidan.

Vilken försäkring som du borde teckna till din skoter beror till viss del på vad det är för skoter, hur du använder den och vad den har för värde. Oavsett om det är ett arbetsfordon i ditt dagliga arbete eller enbart ett nöjesfordon så finns rätt försäkring för just dig. Det är dock viktigt att du jämför mellan dem så att du inte betalar en högre premie än vad du behöver för att få precis den försäkring som du behöver för att framföra din skoter.

Det är simpelt!

Om din skoter är avställd krävs det ingen trafikförsäkring. Därav kan du ha din skoter oförsäkrad på sommaren om du inte tänker använda den och på så sätt spara pengar. Du bör dock ha i åtanke att det kan vara bra att ha en viss försäkring på skotern under året om din skoter till exempel blir stulen. Det är heller inte så dyrt att försäkra din snöskoter, särskilt inte om du jämför försäkringar och ser till att hitta den med bäst premier.

En halvförsäkring täcker bland annat brand, glasskador, stöld, rättsskydd och kris. Det varierar lite mellan olika försäkringar exakt vad de täcker, men om du har en skoter som du bryr sig om bör du som minst se till att ha en halvförsäkring. Detta gäller även på sommaren då detta täcker ifall din skoter blir stulen samt de tillbehör som hör din skoter till. På så sätt är den försäkrad året om.